Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

Data Obiad Alergeny
05.11.2018 poniedziałek Jarzynowa
Placki po zbójnicku, surówka z kwaszonej kapusty kompot Zupa- 1,7,9
Placki-1,3

06.11.2018 wtorek Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Kotlet z kurczaka, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Kotlet-1,3
Marchew-1,6

07.11.2018 środa Pomidorowa z ryżem
Kotlet mielony, sałatka z buraczka, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Kotlet-1,3

08.11.2018 czwartek Ogórkowa z ziemniakami
Potrawka z kurczaka z makaronem, herbata Zupa-1,7,9
Potrawka-1,7

09.11.2018 piątek Barszcz ukraiński
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub ryż z sosem truskawkowym, woda z cytryną Zupa-1,6,7,9
Śledź-4,7
Ryż-1,7

13.11.2018 wtorek Rosół z makaronem
Schab w sosie chrzanowym, marchew z jabłkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,9
Schab-1,7

14.11.2018 środa Biały barszczyk z makaronem
Udko pieczone, surówka z pekińskiej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9

15.11.2018 czwartek Kalafiorowa z ziemniakami
Spaghetti, herbata Zupa-1,7,9
Spagetti-1,3,

16.11.2018 piątek Zupa cygańska
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, woda z cytryną Zupa-1,9,10
Ryba-1,3,4

19.11.2018 poniedziałek Żurek staropolski z ziemniakami

Strogonow z ryżem, kompot Zupa-1,7,9,10
Strogonow-1

20.11.2018 wtorek Krupnik z ryżu
Pulpety w sosie pomidorowym, surówka z białej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Pulpety-1,3,7

21.11.2018 środa Czerwony barszczyk z makaronem
Zrazy wieprzowe zawijane, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Zrazy-1,10

22.11.2018 czwartek Pomidorowa z makaronem
Koperty drobiowe z szynką i serem, surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Koperty-1,3,7,10

23.11.2018 piątek Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami
Jajko sadzone, kalafior, ziemniaki, woda z cytryną Zupa-1,9
Jajko-3

26.11.2018 poniedziałek Krupnik z kaszy z ziemniakami
Ryba smażona, surówka z białej kapusty i selera, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Ryba-1,3,4
Surówka-7,9

27.11.2018 wtorek Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Stek drobiowy, sos pieczarkowy, kopytka, kompot Zupa-1,3,7,9
Stek-1,3
Sos-1,7
Kopytka-1,3

28.11.2018 środa Zupa ziemniaczana
Gulasz, kasza, surówka z białej kapusty i kopru, kompot Zupa-1,7,9,10
Gulasz-1
Kasza-1

29.11.2018 czwartek Pieczarkowa z makaronem
Schabowy, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Schab-1,3
Kapusta-1

30.11.2018 piątek Grochowa z kiełbasą i ziemniakami
Racuszki z jabłkami, woda z cytryną Zupa-1,6,9,10
Racuszki-1,3,7

 


 

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

NASZE LICEUM

TV SALA 100

Do matury zostało: 173 dni

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

ling logo 400