Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

stoly1

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

 

JADŁOSPIS

25.11.2019 poniedziałek Pomidorowa z ryżem
Eskalopki drobiowe, surówka z pekińskiej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Eskalopki-1,3
26.11.2019 wtorek Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Gulasz, kluski na parze, surówka z białej kapusty z koprem, herbata Zupa-1,3,7,9
Gulasz-1
Kluski-1,3
27.11.2019 środa Krupnik z kaszy z ziemniakami
Dewolaj z serem żółtym, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Dewolaj-1,3,7
28.11.2019 czwartek Pieczarkowa z makaronem
Schabowy, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Schab-1,3
29.11.2019 piątek Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami
Naleśniki z serem, woda z cytryną Zupa-1,9
Naleśniki-1,3,7

 


od dnia 02.12.2019 do dnia 13.12.2019r.
Data Obiad Alergeny

02.12.2019
poniedziałek Biały barszczyk z makaronem
Udko pieczone, surówka wielowarzywna, ziemniaki, kompot Zupa – 1,3,7,9
Surówka-9

03.12.2019
wtorek Żurek z kiełbasą i ziemniakami
Krokiety z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, herbata Zupa-1,7,9,10
Krokiety-1,3

04.12.2019
środa Pomidorowa z makaronem
Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Pulpety-1,3,7

05.12.2019
czwartek Zupa ziemniaczana
Pizza z sosem pomidorowym i czosnkowym
kompot Zupa-1,7,9,10
Pizza-1,3,7

06.12.2019
piątek Jarzynowa
Kotlety rybne, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, woda z cytryną Zupa-1,7,9
Kotlety-1,3,4

09.12.2019
poniedziałek Krupnik z ryżu
Koperty drobiowe z żółtym serem, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Koperty-1,3,7

10.12.2019
wtorek Pieczarkowa z makaronem
Żeberka lub kotlet drobiowy w płatkach,
kapusta gotowana, ziemniaki, kompot
Zupa-1,3,7,9
Kotlet-1,3

11.12.2019
środa Zupa cygańska
Gulasz, kasza, surówka z ogórka kwaszonego,
herbata
Zupa-1,9,10
Gulasz-1
Kasza-1

12.12.2019
czwartek Rosół z makaronem
Gyros drobiowy, frytki. sos czosnkowy,
Surówka z białej kapusty z koprem, kompot
Zupa-1,3,9
Sos-7

13.12.2019
piątek Grochowa z ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub pierogi z truskawkami
woda z cytryną Zupa-1,9
Śledź-4,7
Pierogi-1,3,7

16.12.2019
poniedziałek Krupnik z kaszy z ziemniakami
Pieczeń drobiowa w sosie, brokuł i mini marchewki,
ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9
Pieczeń-1,7

17.12.2019
wtorek Ogórkowa z ziemniakami
Schab w sosie , marchew z jabłkiem,
ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9
Schab-1

18.12.2019r.
środa Flaki
Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot
Flaki-1,9
Kotlet-1,3

19.12.2019
czwartek Buraczkowa z ziemniakami
Spaghetti, herbata
Zupa-1,7,9
Spaghetti-1

 


W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

2019 srebrne liceum perspektywy

NASZE LICEUM

 

TV SALA 100

 

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

NASK IT SZKOLA

mLegitymacja

mLegitymacja

lektury gov pl

szkola mistrzow programowania

ling logo 400