Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

Data Obiad Alergeny
02.01.2019 środa Jarzynowa
Placki ziemniaczane z twarogiem, herbata Zupa-1,7,9
Placki-1,3,7
03.01.2019 czwartek Pomidorowa z ryżem
Klops z jajkiem, buraczki, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Klops-1,3
04.01.2019 piątek Barszcz ukraiński
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, woda z cytryną Zupa-1,6,7,9
Ryba-1,3,4
07.01.2019 poniedziałek Zupa cygańska
Gulasz, kasza, ogórek kwaszony, herbata Zupa-1,9,10
Gulasz-1
Kasza-1
08.01.2019 wtorek Krupnik z ryżu
Udko pieczone, surówka z białej kapusty z koprem, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
09.01.2019 środa Pieczarkowa z makaronem
Dewolaj z serem, surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Dewolaj-1,3,7
10.01.2019 czwartek Biały barszczyk z makaronem
Schabowy lub golonka, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Schab-1,3
11.01.2019 piątek Grochowa z kiełbasą i ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub ryż zapiekany z jabłkami, woda z cytryną
Zupa-1,9,10
Śledź-7
Ryż-1,7
28.01.2019 poniedziałek Ogórkowa z ziemniakami
Pieczeń drobiowa w sosie, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Pieczeń-1,7
Fasolka-6
29.01.2019 wtorek Zupa ziemniaczana
Pizza z sosem pomidorowym i czosnkowym, herbata Zupa-1,7,9,10
Pizza-1,3,7,10
30.01.2019 środa Pomidorowa z makaronem
Befsztyk, surówka meksykańska, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Befsztyk-1,3

31.01.2018 czwartek Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Ryba-1,3,4

 

 


 

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

2019 srebrne liceum perspektywy

NASZE LICEUM

TV SALA 100

Do matury zostało: 110 dni

 

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

NASK IT SZKOLA

ling logo 400