Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

 
Data Obiad Alergeny
03.06.2019 poniedziałek Czerwony barszczyk z makaronem
Kotlet drobiowy, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Kotlet-1,3
Marchew-6
04.06.2019 wtorek Ogórkowa z ziemniakami
Wieprzowina w sosie, fasolka szparagowa, ziemniaki, herbata Zupa-1,7,9
Wieprzowina-1
Fasolka-6
05.06.2019 środa Biały barszczyk z makaronem
Dewolaj z serem, surówka wielowarzywna, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Dewolaj-1,3,7
06.06.2019 czwartek Zupa ziemniaczana
Strogonow z ryżem, kompot Zupa-1,7,9,10
Strogonow-1
07.06.2019 piątek Krupnik z kaszy z ziemniakami
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty
ziemniaki, woda z cytryną Zupa-1,7,9
Ryba-1,3,4
10.06.2019 poniedziałek Pomidorowa z makaronem
Udko pieczone, surówka z młodej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9

11.06.2019 wtorek Krupnik z ryżu
Schab w sosie chrzanowym, marchew z jabłkiem, ziemniaki, herbata Zupa-1,9
Schab-1,7
12.06.2019 środa Pieczarkowa z makaronem
Kotlet drobiowy w płatkach, sałatka wiosenna, ziemniaki, kompot
Zupa-1,3,7,9
Kotlet-1,3
13.06.2019 czwartek Chłodnik litewski
Befsztyk, kapusta młoda gotowana, ziemniaki, kompot
Chłodnik-7
Befsztyk-1,3
14.06.2019 piątek Fasolowa z ziemniakami
Knedle z truskawkami, woda z cytryną
Zupa-1,6,9
Knedle-1,3
17.06.2019 poniedziałek Botwinka
Eskalopki, mizeria, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Mięso-1,3
Mizeria-7
18.06.2019
wtorek Jarzynowa
Potrawka drobiowa z makaronem, herbata Zupa-1,7,9
Potrawka-1,3,7
23.05.2019 czwartek Rosół z makaronem
Udko pieczone, ziemniaki smażone, surówka wielowarzywna, kompot
Zupa-1,3,9
Surówka-9
24.05.2019 piątek Grochowa z kiełbasą i ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub placki ziemniaczane z twarogiem, herbata
Zupa-1,6,9,10
Śledź-4,7
Placki-1,3,7
27.05.2019 poniedziałek Kalafiorowa z ziemniakami
Gulasz, kasza, ogórek kwaszony, kompot Zupa-1,7,9
Gulasz-1
Kasza-1
28.05.2019r wtorek Krupnik z ryżu
Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot
Zupa-1,9
Kotlet-1,3
29.05.2019 środa Ogórkowa z ziemniakami
Eskalopki drobiowe, sałatka wiosenna, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Eskalopki-1,3
30.05.2019 czwartek Żurek z ziemniakami
Karkówka w sosie, surówka z białej kapusty, selera i ogórka, ziemniaki, kompot Zupa-7,9,10
Karkówka-1
Surówka-9
31.05.2019 piątek Zupa cygańska
Kopytka, kapusta młoda gotowana, woda z cytryną Zupa-1,9
Kopytka-1,3


W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

2019 srebrne liceum perspektywy

NASZE LICEUM

 

TV SALA 100

 

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

NASK IT SZKOLA

szkola mistrzow programowania

ling logo 400