Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

stoly1

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

 

JADŁOSPIS

 

Data Obiad Alergeny
02.09.2020
środa Pieczarkowa z makaronem
Dewolaj z serem topionym, surówka z białej kapusty z koprem, ziemniaki, kompot Zupa- 1,3,7,9
Dewolaj-1,3,7
03.09.2020
czwartek Krupnik z ryżu
Zrazy wieprzowe zawijane, kasza gryczana, sałatka z ogórka kwaszonego, kompot Zupa-1,9
Zrazy-1,10
Kasz-1
04.09.2020
piątek Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Knedle ze śliwkami, herbata Zupa-1,9
Knedle-1,3
07.09.2020
poniedziałek Pomidorowa z makaronem
Pieczeń drobiowa w sosie koperkowym, fasolka szparagowa z marchewką, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Pieczeń-1,7
08.09.2020
wtorek Jarzynowa
Strogonow z ryżem, woda z cytryną Zupa-1,7,9
Strogonow-1
09.09.2020
środa Brokułowa z ziemniakami
Kotlet drobiowy, mizeria, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Kotlet-1,3
Mizeria-7
10.09.2020
czwartek Rosół z makaronem
Schab w sosie chrzanowym, warzywa gotowane, ziemniaki, kompot
Zupa-1,3,9
Schab-1,7
11.09.2020
piątek Krupnik z kaszy z ziemniakami
Ryba smażona w cieście, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, herbata
Zupa-1,7,9
Ryba-1,3,4,7
14.09.2020
poniedziałek Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Udko pieczone, surówka wielowarzywna, ziemniaki kompot Zupa-1,3,7,9
Surówka-9
15.09.2020
wtorek Biały barszczyk z makaronem
Wieprzowina w sosie, kasza, marchew z jabłkiem, kompot Zupa-1,3,7,9
Wieprzowina-1
Kasza-1

16.09.2020
środa Ogórkowa z ziemniakami
Spagetti, kompot
Zupa-1,7,9
Spaghetti-1,3
17.09.2020
czwartek Zupa cygańska
Mielony, buraczki, ziemniaki, kompot
Zupa-1,9,10
Mielony-1,3
18.09.2020
piątek Buraczkowa z ziemniakami
Naleśniki z serem, woda z cytryną Zupa-1,7,9
Naleśniki-1,3,7
21.09.2020
poniedziałek Zupa ziemniaczana
Eskalopki drobiowe, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9,10
Eskalopki-1,3
22.09.2020
wtorek Kapuśniak z kwaszonej kapusty
Gulasz po węgiersku, kopytka, herbata Zupa-1,9
Gulasz-1
Kopytka-1,3
23.09.2020
środa Krupnik z ryżu
Schabowy, kapusta gotowana z pomidorami, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Schab-1,3
24.09.2020
czwartek Pieczarkowa z makaronem
Pulpety w sosie musztardowym, sałatka z ogórka kwaszonego, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Pulpety-1,3,7,10
25.09.2020
piątek Grochowa z ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub ryż z truskawkami, woda z cytryną Zupa-1,9,10
Śledź-4,7
Ryż-1,7
28.09.2020
poniedziałek Żurek z kiełbasą i ziemniakami
Kurczak po chińsku z makaronem, kompot Zupa-1,7,9,10
Kurczak-1,3,7,9
29.09.2020
wtorek Pomidorowa z ryżem
Befsztyk, sałata ze śmietaną, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Befsztyk-1,3
Sałata-7
30.09.2020
środa Kalafiorowa z ziemniakami
Gyros, frytki, sos czosnkowy, surówka z pekińskiej kapusty, kompot Zupa-1,7,9

 

 


W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

2019 srebrne liceum perspektywy

moodle lo

office365 1 4

zostanwdomu

pedagog pedagog

biblioteka

swietlica

NASZE LICEUM

 

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

mLegitymacja

mLegitymacja

mLegitymacja

ling logo 400