Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

stoly1

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS


od dnia 04.11.2019 do dnia 15.11.2019r.
Data Obiad Alergeny
04.11.2019 poniedziałek Biały barszczyk z makaronem
Koperty drobiowe z pieczarkami, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Koperty-1,3
05.11.2019 wtorek Żurek z kiełbasą i ziemniakami
Pyzy z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, herbata Zupa-1,7,9,10
Pyzy-1,3
06.11.2019 środa Krupnik z ryżu
Pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Pulpety-1,3,7
07.11.2019 czwartek Pomidorowa z makaronem
Pałki drobiowe faszerowane, surówka wielowarzywna, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Surówka-9
08.11.2019 piątek Zupa ziemniaczana
Ryba w cieście, sałatka z ogórka kwaszonego i marchwi, ziemniaki, woda z cytryną Zupa-1,7,9,10
Ryba-1,3,4
12.11.2019 wtorek Zupa cygańska
Pieczeń drobiowa w sosie koperkowym, warzywa gotowane, ziemniaki, kompot Zupa-1,9,10
Pieczeń-1,7
13.11.2019 środa Jarzynowa
Zrazy po nelsońsku, kasza, surówka z białej kapusty, selera i ogórka, herbata
Zupa-1,7,9
Zrazy-1,3,7
Surówka-9
14.11.2019 czwartek Gulaszowa
Kopytka, kapusta gotowana, kompot
Zupa-1,3,9
Kopytka-1,3
15.11.2019 piątek Grochowa z ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub ryż z sosem truskawkowym, woda z cytryną Zupa-9
Śledź-4,7
Ryż-1,7

18.11.2019 poniedziałek Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Potrawka drobiowa z makaronem, kompot
Zupa-1,9
Potrawka-1,3,7
19.11.2019 wtorek Rosół z makaronem
Schab w sosie chrzanowym, marchew z jabłkiem, ziemniaki, kompot
Zupa-1,3,9
Schab-1,7
20.11.2019 środa Kalafiorowa z ziemniakami
Befsztyk z cebulką, sałatka z czerwonej kapusty, ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9
Befsztyk-1,3
21.11.2019 czwartek Czerwony barszczyk z makaronem
Ryba w sosie śmietankowym, ryż, surówka meksykańska, kompot

Zupa-1,3,7,9
Ryba-1,3,4
Ryż-1
22.11.2019 piątek Fasolowa z ziemniakami
Leniwe pierogi, woda z cytryną Zupa-1,9
Leniwe-1,3,7
25.11.2019 poniedziałek Pomidorowa z ryżem
Eskalopki drobiowe, surówka z pekińskiej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Eskalopki-1,3
26.11.2019 wtorek Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Gulasz, kluski na parze, surówka z białej kapusty z koprem, herbata Zupa-1,3,7,9
Gulasz-1
Kluski-1,3
27.11.2019 środa Krupnik z kaszy z ziemniakami
Dewolaj z serem żółtym, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Dewolaj-1,3,7
28.11.2019 czwartek Pieczarkowa z makaronem
Schabowy, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Schab-1,3
29.11.2019 piątek Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami
Naleśniki z serem, woda z cytryną Zupa-1,9
Naleśniki-1,3,7


W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

2019 srebrne liceum perspektywy

NASZE LICEUM

 

TV SALA 100

 

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

NASK IT SZKOLA

mLegitymacja

mLegitymacja

szkola mistrzow programowania

ling logo 400