Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

 
Data Obiad Alergeny
09.05.2019 czwartek Krupnik z ryżu
Zrazy wieprzowe zawijane, surówka z białej kapusty, selera i ogórka, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Zrazy-1,10
Surówka-9
10.05.2019 piątek Fasolowa z ziemniakami
Kluski na parze z sosem truskawkowym, woda z cytryną Zupa-1,6,9
Kluski-1,3
Sos-7
13.05.2019 poniedziałek Biały barszczyk z makaronem
Kotlet drobiowy zapiekany z pieczarkami i serem, marchew z jabłkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Kotlet-1,3,7
14.05.2019 wtorek Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Pulpety w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Pulpety-1,3,7
Fasolka-6
15.05.2019 środa Pomidorowa z makaronem
Dewolaj z serem, surówka z białej kapusty z koprem, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Dewolaj-1,3,7
16.05.2019 czwartek Jarzynowa
Pizza z sosem pomidorowym i czosnkowym, kompot Zupa-1,7,9
Pizza-1,3,7,10
17.05.2019 piątek Buraczkowa z ziemniakami
Ryba zapiekana w sosie koperkowym, ryż, warzywa gotowane, herbata Zupa-1,7,9
Ryba-1,3,4,7
Ryż-1
20.05.2019 poniedziałek Pieczarkowa z makaronem
Schabowy, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot
Zupa-1,3,7,9
Schab-1,3
21.05.2019 wtorek Krupnik z kaszy z ziemniakami
Befsztyk z cebulką, mizeria, ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9
Befsztyk-1,3
Mizeria-7
22.05.2019 środa Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Strogonow z ryżem, woda z cytryną
Zupa-1,9
Strogonow-1

23.05.2019 czwartek Rosół z makaronem
Udko pieczone, ziemniaki smażone, surówka wielowarzywna, kompot
Zupa-1,3,9
Surówka-9
24.05.2019 piątek Grochowa z kiełbasą i ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub placki ziemniaczane z twarogiem, herbata
Zupa-1,6,9,10
Śledź-4,7
Placki-1,3,7
27.05.2019 poniedziałek Kalafiorowa z ziemniakami
Gulasz, kasza, ogórek kwaszony, kompot Zupa-1,7,9
Gulasz-1
Kasza-1
28.05.2019r. wtorek Krupnik z ryżu
Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot
Zupa-1,9
Kotlet-1,3
29.05.2019 środa Ogórkowa z ziemniakami
Eskalopki drobiowe, sałatka wiosenna, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Eskalopki-1,3
30.05.2019 czwartek Żurek z ziemniakami
Karkówka w sosie, surówka z białej kapusty, selera i ogórka, ziemniaki, kompot Zupa-7,9,10
Karkówka-1
Surówka-9
31.05.2019 piątek Zupa cygańska
Kopytka, kapusta młoda gotowana, woda z cytryną Zupa-1,9
Kopytka-1,3


W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

2019 srebrne liceum perspektywy

plakat 1 small

NASZE LICEUM

TV SALA 100

 

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

NASK IT SZKOLA

ling logo 400