Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

 od dnia 01.03.2019 do dnia 15.03.2019r.

Data Obiad Alergeny
01.03.2019 piątek Grochowa z ziemniakami
Placki ziemniaczane z twarożkiem, woda z cytryną Zupa-1,6,7,9,10
Placki-1,3,7
04.03.2019 poniedziałek Biały barszczyk z makaronem
Pieczeń drobiowa w sosie koperkowym, warzywa gotowane, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Pieczeń-1,7
05.03.2019 wtorek Krupnik z kaszy z ziemniakami
Befsztyk, surówka meksykańska, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Befsztyk-1,3
06.03.2019 środa Brokułowa z makaronem
Racuszki z jabłkami, herbata Zupa-1,3,7,9
Racuszki-1,3,7
07.03.2019 czwartek Pieczarkowa z makaronem
Zrazy wieprzowe zawijane, surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki, kompot
Zupa-1,3,7,9
Zrazy-1,10
08.03.2019 piątek Jarzynowa
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, woda z cytryną Zupa-1,7,9
Ryba-1,3,4
11.03.2019 poniedziałek Pomidorowa z makaronem
Schabowy, surówka wielowarzywna, ziemniaki, kompot
Zupa-1,3,7,9
Schab-1,3
12.03.2019 wtorek Ogórkowa z ziemniakami
Potrawka drobiowa z ryżem, herbata
Zupa-1,7,9
Potrawka-1,7
13.03.2019 środa Zupa cygańska
Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9,10
Kotlet-1,3
14.03.2019 czwartek Czerwony barszczyk z makaronem
Udko pieczone, surówka z pekińskiej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9

15.03.2019 piątek Żurek staropolski z ziemniakami
Śledź śmietanie, ziemniaki lub ryż z truskawkami, woda z cytryną Zupa-1,7,9,10
Śledź-4,7
Ryż-1,7

18.03.2019 poniedziałek Zupa ziemniaczana
Kotlet drobiowy zapiekany z pieczarkami i serem, surówka z białej kapusty z koprem, ziemniaki, kompot
Zupa-1,7,9,10
Kotlet-1,3,7
19.03.2019 wtorek Szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Pulpety w sosie pomidorowym, bukiet warzyw, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Pulpety-1,7
20.03.2019 środa Krupnik z ryżu
Eskalopki drobiowe lub golonka, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot Zupa-1,9
Eskalopki-1,3
21.03.2019r. czwartek Pieczarkowa z makaronem
Wieprzowina w sosie, surówka z białej kapusty, selera i ogórka, ziemniaki, kompot Zupa-1,3,7,9
Wieprzowina-1
Surówka-7,9
22.03.2019 piątek Fasolowa z ziemniakami
Naleśniki z serem, woda z cytryną Zupa-1,6,9
Naleśniki-1,3,7
25.03.2019 poniedziałek Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Gulasz, kasza, ogórek kwaszony, herbata Zupa-1,7
Gulasz-1
Kasza-1
26.03.2019 wtorek Pomidorowa z ryżem
Dewolaj z serem, marchew z jabłkiem, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Dewolaj-1,3
27.03.2019 środa Rosół z makaronem
Schab w sosie chrzanowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot Zupa-1,3
Schab-1,7
28.03.2019 czwartek Jarzynowa
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, kompot Zupa-1,7,9
Ryba-1,3,4

29.03.2019 piątek Barszcz ukraiński
Pierogi z serem, woda z cytryną Zupa-1,6,7,9
Pierogi-1,3,7


 

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

2019 srebrne liceum perspektywy

plakat 1 small

NASZE LICEUM

TV SALA 100

Do matury zostało: 43 Dni

 

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

NASK IT SZKOLA

ling logo 400