Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS od dnia 04.06.2018 do dnia 15.06.2018r.

Data Obiad Alergeny


04.06.18r.
poniedziałek Pomidorowa z makaronem
Eskalopki drobiowe, sałatka wiosenna, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
05.06.18r.
wtorek Krupnik z ryżu
Wieprzowina duszona w sosie, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot 1,7,9
06.06.18r.
środa Jarzynowa
Udko pieczone z kurczaka, surówka z młodej kapusty z koperkiem, ziemniaki, kompot 1,7,9
07.06.18r.
czwartek Fasolowa z ziemniakami
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, kompot 1,3,4,6,9
08.06.18r.
piątek Grochowa z ziemniakami
Knedle z truskawkami, herbata 1,3,6,9
11.06.18r.
poniedziałek Chłodnik wiosenny
Gulasz, kasza, surówka wieloskładnikowa, kompot 1,7,9
12.06.18r.
wtorek Botwinka
Kotlet drobiowy w cieście, mizeria, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
13.06.18r.
środa Rosół z makaronem
Schab duszony w sosie chrzanowym, brokuł, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
14.06.18r.
czwartek Pieczarkowa z makaronem
Gyros, frytki, surówka z młodej kapusty z marchewką, kompot 1,3,7,9
15.06.18r.
piątek Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami 1,3,9
Jajko sadzone, kalafior, ziemniaki, herbata

18.06.18r.

poniedziałek Brokułowa z makaronem
Kotlet w płatkach owsianych, sałatka wiesenna, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
19.06.18r.
wtorek Chłodnik litewski
Pulpety w sosie koperkowym, bukiet warzyw, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
20.06.18r.
środa Pomidorowa z makaronem,
Kopytka, kapusta młoda gotowana, kompot 1,3,7,9
21.06.18r.
czwartek Kalafiorowa z ziemniakami
Potrawka drobiowa z ryżem, kompot 1,7,9

 


 

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

NASZE LICEUM

TV SALA 100

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

ling logo 400