Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

23.03.18r.

piątek Zupa cygańska
Ryba smażona, surówka z białej kapusty, selera i ogórka, ziemniaki lub ryż z truskawkami, , woda z cytryną 1,3,4,7,9,10
26.03.18r.
poniedziałek Ogórkowa z ziemniakami
Kotlet drobiowy zapiekany z pieczarkami i serem, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
27.03.18r.
wtorek Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami
Stek drobiowy, sos pieczarkowy, kopytka, herbata 1,3,7,9
28.03.18r.
środa Flaki + bułka
Racuszki z jabłkami, woda z cytryną 1,3,7,9

Data Obiad Alergeny
04.04.18r.
środa Pieczarkowa z makaronem
Zrazy wieprzowe zawijane, marchew z jabłkiem, ziemniaki, kompot 1,3,7,9,10
05.04.18r.
czwartek Ogórkowa z ziemniakami
Pyzy z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot 1,3,7,9
06.04.18r.
piątek Grochowa z kiełbasą i ziemniakami
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki, herbata 1,3,4,6,9,10
09.04.18r.
poniedziałek Pomidorowa z tartym ciastem
Eskalopki drobiowe, bukiet warzyw, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
10.04.18r.
wtorek Zupa ziemniaczana
Golonka lub kotlet drobiowy w cieście, kapusta gotowana, ziemniaki, kompot 1,3,7,9,10
11.04.18r.
środa Buraczkowa z ziemniakami
Gulasz, kasza, surówka z białej kapusty i ogórka, herbata 1,7,9
12.04.18r.
czwartek Krupnik z ryżu
Udko pieczone, ziemniaki pieczone, surówka z pekińskiej kapusty, kompot 1,7,9
13.04.18r.
piątek Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami
Śledź w śmietanie, ziemniaki lub naleśniki z serem, woda z cytryną 1,3,4,7,9
16.04.18r.
poniedziałek Żurek z kiełbasą i ziemniakami
Potrawka drobiowa z ryżem lub makaronem, kompot 1,7,9,10
17.04.18r.
wtorek Rosół z makaronem
Wieprzowina w sosie, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot 1,3,9

18.04.18r.
środa Krupnik z kaszy z ziemniakami
Kotlet drobiowy w płatkach owsianych, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
19.04.18r.
czwartek Biały barszczyk z makaronem
Ryba smażona, surówka z białej kapusty i ogórka, ziemniaki, kompot 1,3,4,7,9
20.04.18r.
piątek Barszcz ukraiński
Leniwe pierogi, woda z cytryną 1,3,6,7,9
23.04.18r.
poniedziałek Pomidorowa z ryżem
Pieczeń drobiowa w sosie, warzywa gotowane, ziemniaki, kompot 1,7,9
24.04.18r.
wtorek Kalafiorowa z ziemniakami
Gyros, frytki, surówka wielowarzywna, kompot 1,7,9
25.04.18r.
środa Brokułowa z makaronem
Pulpety w sosie pomidorowym, surówka z włoskiej kapusty z jabłkiem, ziemniaki, kompot 1,3,7,9
26.04.18r.
czwartek Gulaszowa
Racuszki z jabłkami, herbata 1,3,7,9
27.04.18r.
piątek Ogórkowa z ziemniakami
Ryba smażona, surówka z kwaszonej kapusty, ziemniaki lub ryż z truskawkami, woda z cytryną 1,3,4,7,9


 

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO
Do matury zostało: 8 dni

NASZE LICEUM

drzwi otwarte plakat 2018 small

TV SALA 100

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

ling logo 400