Zmiana języka

pl pl  en  de  fr  ru

Na skróty

Kontakt

I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki
62-700 Turek ul.Kościuszki 4
tel. 63-278-46-95
e-mail: loturek@wp.pl

Top Panel

Stołówka

STOŁÓWKA SZKOLNA ZAPRASZA

Zasady korzystania ze stołówki szkolnej

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS od dnia 05.09.2018 do dnia 20.09.2018r.


Data   Obiad    Alergeny


05.09.2018 środa Pomidorowa z tartym ciastem,
Dewolaj z serem topionym, surówka wielowarzywna, ziemniaki, kompot 1, 3, 7, 9

06.09.2018 czwartek Kalafiorowa,
Kotlet mielony, buraczki, ziemniaki, kompot 1, 3, 7, 9

07.09.2018 piątek Grochowa,
Knedle ze śliwkami, woda z cytryną 1, 3, 6, 7, 9

10.09.2018 poniedziałek Pieczarkowa,
Schab wieprzowy, kapusta biała, kompot 1, 3, 7, 9

11.09.2018 wtorek Krupnik z ryżu,
Pieczeń drobiowa w sosie, fasolka szparagowa, ziemniaki, kompot 1, 7, 9

12.09.2018 środa Ziemniaczana,
Kasza, gulasz wieprzowy, kompot 1, 6, 7, 9

13.09.2018 czwartek Koperkowa,
Gyros, frytki, surówka z kapusty pekińskiej, sos czosnkowy, woda z cytryną 1, 7, 9

14.09.2018 piątek Buraczkowa,
Ryba, surówka z selera i ogórka, ziemniaki, kompot 1, 3, 4, 9

17.09.2018 poniedziałek Kapuśniak z białej kapusty,
Filet z kurczaka, marchew z groszkiem, ziemniaki, kompot 1, 3, 7, 9

18.09.2018 wtorek Brokułowa,
Pulpety w sosie koperkowym, warzywa gotowane, ziemniaki, herbata 1, 3, 7, 9

19.09.2018 środa Ogórkowa,
Udko, surówka z białej kapusty i kopru, ziemniaki,
woda z cytryną 1, 7, 9

20.09.2018 czwartek Rosół,
Schab w sosie chrzanowym, marchew z jabłkiem, ziemniaki, kompot 1, 7, 9

24.09.2018 poniedziałek Szczawiowa,

Kotlet drobiowy z pieczarkami i serem, surówka wielowarzywna, ziemniaki, woda z cytryną 1, 3, 7, 9

25.09.2018 wtorek Biały barszczyk,
Gołąbki, ziemniaki, kompot 1, 3, 6, 7, 9

26.09.2018 środa Gulaszowa,
kluski leniwe, kompot 1, 3, 9

27.09.2018 czwartek Jarzynowa,
Potrawka drobiowa z ryżem, ziemniaki, herbata 1, 6, 7, 9

28.09.2018 piątek Barszcz ukraiński,
Naleśniki z serem i dżemem, kompot 1, 3, 7, 9

 


 

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj WYKAZ ALERGENÓW ŻYWNOŚCI

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz
produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
 ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, pieprz czarny, kwasek cytrynowy,
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

 

 
 SMACZNEGO

flaga2

NASZE LICEUM

TV SALA 100

powiat innowacji

men

KOwP

cke

oke1

stowarzyszenie

vulcan

poczta

bip

ling logo 400